Hel grillad flankstek med senapsrubbing

 

4 portioner                  Tillagningstid: 15 min.

Ingredienser

500 g flankstek i bit

2 msk gula senapsfrön

2 msk chilipulver (gärna anchochili med lätt röksmak)

rivet skal av 1 citron

1 klyfta vitlök, finhackad

salt

Gör så här:

Torka av flanksteken med kökspapper (flanksteken kan bytas mot till exempel skivad entrecote eller biff). Krossa senapsfröna lätt i en mortel. Blanda med chilipulver, citronskal och vitlök.

Salta flanksteken och gnid in kryddblandningen. Lägg flanksteken på en tallrik och låt köttet stå i rumstemperatur ett par timmar.

Grilla flanksteken med direkt grillning tills köttet nått en innertemperatur på 55 grader, cirka 5–6 minuter på varje sida. Ta steken av grillen och låt köttet vila några minuter innan det skivas tunt. Servera på en gång.