Fylld fransyska….med paprika/chiligrillare, citron och rosmarin………

4 - 6 port

 

1 kg fransyska

2 st paprika/chiligrillare

1 knippe rosmarin

2 skivor vitt bröd

Rivet skal av en citron + 2 msk färskpressad juice

1 äggula

Salt och svart peppar, efter smak

Smör till stekning

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 150 grader. Dela korven på längden och avlägsna skinnet. Hacka korven grovt. Grovhacka även rosmarinen.

Fräs korvhacket med hälften av rosmarinen i 2 msk smör, i stekpanna.

Kantskär brödet och skär i bitar. Mixa brödet i matberedare till fina smulor.

Lägg, korv- och rosmarinfräsen med brödsmulorna. Tillsätt citronskal, citronjuice, äggula, salt och sv.peppar. Mixa allt hastigt till en färsliknande konsistens.

Dela fransyskan och vik ut köttet. Krydda insidan med salt och sv.peppar. Bre på fyllningen och rulla ihop fransyskan. Bind ihop med steksnöre. Salta och peppra runt om. Bryn i stekpanna.

Lägg över i en ugnsfast form. Lägg på övrig rosmarin. Häll över det stekspad, som blev och stick i en termometer (i köttets tjockaste delar).

Stek i ugn, tills innertemp är 65 grader (= rosa, 70 grader = genomstekt)

Ta ut köttet och vira in i folie – låt vila ca 15 minuter.

Skär bort snöret och skär upp steken.

 

 

Servera tillsammans med ex en potatissallad eller en potatisgratäng, grönsallad.